RETURNAREA PRODUSELOR

Consumatorul – cumparatorul persoana fizica - beneficiaza de dreptul de retragere dintr-un contract la distanta, conform Art. 9 – Art. 16 din Ordonanța de Urgență nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative („OUG 34/2014”), fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte consturi decat cele prevazute de art. 13 și art. 14 din acelasi act normativ. Perioada de retragere este de 14 zile calendaristice, care se calculează potrivit art. 9 din OUG 34/2014 astfel:

-             fie de la momentul intrarii in posesia fizica a produselor;

-             fie de la momentul intrarii in posesia fizica a ultimului produs, in cazul in care printr-o singura comanda s-au comandat produse multiple care sunt livrate separat;

-             fie de la momentul intrarii in posesia fizica a ultimului produs sau a ultimei piese, in cazul in care printr-o singura comanda s-a comandat un produs format din piese sau produse multiple care sunt livrate separat.

În vederea exercitării dreptului de retragere, CLIENTUL, înainte de expirarea perioadei de retragere, va informa Leifheit Distribution cu privire la decizia sa de retragere din contractul la distanță, prin intermediul modelului de formular de retragere completat. Formularul este disponibil la următtoarea adresa: leifheit.ro/img/cms/retur-produse.pdf . Declarația sau formularul menționat mai sus pot fi transmise de către CLIENT în atenția Leifheit Distribution la adresa de postă electronică: comenzi@leifheitdistribution.rosau la adresa poştală: Sos. Pipera nr. 48, Sector 2, Bucuresti. Vă recomandăm să completaţi toate câmpurile menţionate din formularul de retragere. Leifheit Distribution va confirma CLIENTULUI, fără întârziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere în termen de 2 zile lucrătoare. Dreptul de retragere este valabil exercitat, dacă comunicarea cu privire la exercitarea dreptului de retragere este transmisă de către Client în atenția Leifheit Distribution  înaintea expirării perioadei de retragere de 14 zile calendaristice, mentionata mai sus.

Cu privire la returul produselor achiziționate, va rugam sa aveti in vedere urmatoarele:

Toate produsele pe care le returnati trebuie sa fie in aceeasi stare in care le-ati primit.

Se pot returna produsele sigilate, sau daca le-ati desigilat, le puteti returna doar daca nu le-ati folosit.

Dacă ati cumpărat mai multe produse de același fel și vreți să le returnați pe toate, desigilati doar un singur produs. Returul celorlalte produse se acceptă doar dacă sunt sigilate.

Nu vor fi  acceptate la returnare produsele asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate sau care au fost deteriorate de catre dvs. : au ambalajul deteriorat sau incomplet, urme de uzura sau folosire excesiva, zgarieturi, ciobituri, lovituri, socuri mecanice / electrice; de asemenea, nu se accepta returul produselor care nu sunt insotite de toate accesoriile.

Nu se vor accepta la retur produse murdare. Ex: aspiratoare cu filtrele murdare, mopuri cu abur cu laveta murdară, mopuri cu lavetele murdare, etc.

Returnarea produsului se face in ambalajul original avand toate elementele de protectie a produsului, infoliat ptr. protejarea ambalajului pe timpul transportului, insotit de etichetele initiale, intacte, certificatul de garantie in original, daca a fost emis de producator/ distribuitor si toate documentele cu care v-au fost livrate.

Daca produsele care v-au fost livrate au fost insotite de eventuale cadouri, cand returnati produsele trebuie sa returnati si cadourile primite.

In cazul returnarii de catre CLIENT a unui produs, rambursarea contravalorii produsului returnat se va face de catre Leifheit Distribution in cel mult 14 zile calendaristice de la intrarea in posesia fizica a acestuia. Costurile privind transportul nu se returneaza. Costurile legate de returnarea produselor sunt suportate de cumparator in toate cazurile.

Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card sau in acelasi cont utilizat la tranzactionare, in decurs de maxim 30 de zile de la acceptarea returului. Valoarea transportului nu se returneaza.

CLIENTUL este responsabil doar în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.

Daca doriti sa renuntati la un produs din comanda, doriti alt produs decat cel comandat sau nu mai vreti niciunul dintre produsele comandate, anuland intreaga comanda, va rugam sa ne anuntati in termen de 2 ore de la momentul plasarii comenzii, la adresa de email comenzi@leifheitdistribution.ro. Echipa de Suport CLIENTI va face tot posibilul sa modifice sau sa anuleze comanda. Dupa anularea unei tranzactii prin card, banca emitenta va debloca suma blocata in contul CLIENTULUI in termen de 1 - 30 zile, in functie de politica acesteia.

Descarca aici formularul de retur.